Sigma-85mm-f-1.4-EX-DG-HSM-Lens

Sigma 85 mm f/1.4 ex dg hsm

Sidste år var jeg en tur med nogle foto kammerater på tur til Photokina. På den tur, der var vi et smut forbi Sigmas stand, og efter lidt leg med deres objektiver, så var jeg rimelig overrasket over kvaliteten af deres nye serie, dog var der ikke et 85 mm. til Nikon, så det kunne jeg ikke prøve.

Efter lang vente tid, så fik jeg for en kort bemærkning et Sigma 85 mm f/1.4 mellem hænderne. Efter halvanden uge, der måtte jeg desværre aflevere det igen, da det skulle bruges et andet sted :(

Sigma 85mm f/1.4 EX DG HSM Lens

Fakta

Objektivkonstruktion 11 elementer i 8 Grupper
Billedvinkel 28.6
Blænderblade 9
Største blænde f/1.4
Mindste Blænde f/16
Tætteste fokusafstand 85 cm
Filter Size (mm) 77mm
Dimension
(Diameter x længde)
86.4×87.6 mm/3.4×3.4 in
Vægt 725g

Da jeg sad og kiggede på specs for objektivet, så kunne jeg ikke lade være med at skimte til Nikons udgave. Det er godt nok to objektiver, der ligner hinanden, 90% + af specsene, de er ens. Jeg beskylder ikke nogle, jeg syntes bare det er interssant, og tænker om der er en fabrik der spytter dem ud?

Første indtryk

Sigmas indpakning og design, ja det er midestalt kønsløst, rimeligt kedeligt og usexet, men nu er det jo heldigvis ikke det vi går efter. Heller ikke selv om at en “rigtig” fotograf, er liiiidt af et mærkedyr 😉

Men anyways, objektivet kom på mit kamera, jeg fik skruet ned på blænde f/1.4. “Det var lige godt….” var det første jeg tænkte.

Sigmas fokus “vej”, den skulle jeg lige vende mig til, da de fokusere omvendt af Nikons. Dog betyder det ikke så meget, hvis man primært bruger fokuspunkter i kameraet.

Testbilleder

Nu er et 85mm f/1.4, jo nok de fleste portræt fotografers vådeste drøm. Så jeg fik annonceret efter en model på facebook, og ret hurtigt så fik jeg en frivillig. Tak til Nikolai.

Der er på begge billederne, blevet brugt flash, da der allerede var halvmørkt da vi gik i gang.

Grundet en fejl 40, så er der desværre ikke nogle test billeder på blænde 1.4 :(

Konklusion

Sigmas fokus “vej”, den skulle jeg lige vende mig til, da de fokusere omvendt af Nikons. Dog betyder det ikke så meget, hvis man primært bruger fokuspunkter i kameraet. Men nå man gerne lige selv vil bestemme for en kort bemærkning, så er det lidt irreterrende.

Nu har jeg flere gange brugt Nikons nyeste 85 mm f/1.4, og jeg ville meget gerne ha haft tid til at lave en 1:1 test på dem. Men tiden var desværre ikke til det.

Men alt i alt, så syntes jeg at objektivet var yderst interssant. Normalt så ville jeg nok holde mig til Nikon, men jeg kan ikke lige konkludere, om det er de små 2500 mere værd, at få et Nikon logo på det.

About Jakob Kjøller

Fotograf og fotoblogger :) Side: http://www.kjollers.dk Blog: http://www.kjollers.dk/blog