Nikon WU-1a

Nikon WU-1a skuffer fælt

Jeg har fået en WU-1a i gave og skyndt mig at levere den tilbage igen…

Til min Nikon Df – som jeg er meget glad for  – fik jeg i gave en mobiladapter WU-1a, som jeg havde ønsket mig. Men den levede slet ikke op til de forventninger jeg havde.

En ting er af vinder af en TIPA Award 2014i katagorien “Best Premium Camera” (Bedste luksuskamera) ikke har indbygget wifi. Det vidste jeg og der er der måske en grund til at det ikke har selvom  vi taler 2014.

Min forventning til en mobil adapter var og er at jeg så kan

1: overfører billeder trådløst
(noget som mine EyeFi eller Trancend SD kort allerede kan…)

2: at jeg kan betjene kameraet trådløs med den app som Nikon har lavet både til IOS og Android.

  • Punkt 1: Tjek
  • Punkt 2: Dumpet

Omkring punkt 2 kan man kun udløse kameraret. Dvs du kan trykke på en vilkårligt sted på skærmen som viser billeder ligesom liveview og udløse kameraet efter det har stillet skarpt og lysmålt der hvor du trykkede.

Men du kan ikke instilling noget som helst ! – du kan ikke stille blænde eller lukketid. Og hvad værre er at når app er i WMU-mode (altså i mode for den Wireless Mobile Unit, som er der hvor liveview virker) så ryger kameraet i PC mode og du kan ikke indstille noget på kameraet overhovedet.

Det er slet ikke op til dagens standard hvor mange kameraer har indbygget WiFi og hvor du kan betjene kameraet fuldt ud fra en app.

Og der er INGEN grund til at du ikke skulle kunne lave de indstillinger. Det er kun et software spørgsmål – og måske viljen…

Selve appen er sådan set ok. Det er jo nemt at installerer appen og at skabe forbindelse til adapteren er helt problemfrit. Dog oplevede jeg at den frøs og mistede forbindelse – det er min erfaring fra andre fabrikater at det sker.

Skal det siges kort så er det en omme Nikon !

About Henrik Wessmann

A Happy Photographer of All Things