Anmeldelse af MeiKe batterigreb

Anmeldelse af MeiKe batterigreb

På mit eget Canon 50D har jeg fra dag et haft et originalt Canon BG-E2N batterigreb på.

Udtrykket batterigreb synes jeg nu ikke er dækkende for denne ”tingest”, idet det for mit vedkommende ikke er den ekstra batterikapacitet, der er den primære årsag til at jeg har den monteret. Nogle kalder det for et vertikalgreb – og det passer lidt bedre synes jeg.

Det at man har et ekstra sæt knapper (udløser øverste rullehjul samt fokuspunkt og AE-lås knap) gør hele forskellen når kameraet skan benyttes på højkant. De akavede hånd-og armstillinger man ellers udsætter sig selv for er helt unødvendige når man har et batterigreb monteret.

Der er desuden et par andre bonusfunktioner, der følger med:

  • Man får et bedre greb om kameraet – jeg synes at et 5XXD / 6XXD / X0D / 60D / 5D og 7D er lidt for små til mine hænder og et batterigreb giver en helt anden robust følelse når man arbejder med kameraet
  • Man kan have to batterier i og derved fordoble drifts-tiden før der skal skiftes batterier
  • Man kan, hvis man ikke er i nærheden af 115 eller 230 volt benytte almindelige AA batterier til at drive kameraet med.

Som nævnt har jeg i nogle år arbejdet med det originale Canon greb, men fik så et MeiKe til test. Det skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg er lidt mærkevare entusiast og jeg var på forhånd ret skeptisk overfor det uoriginale greb.

Det første indtryk var fint nok – grebet mindede ret meget om det originale – efter nærmere gennemgang vil jeg ikke kalde grebet for uoriginalt, men nærmere for et plagiat. Det er 100% identisk med det originale i design, udformning og udseende. Vægten afslører dog, at Canon har brugt lidt andre materialer, idet det originale vejer 330 g mens MieKe vejer 285 g.

Der er marginale forskelle i hvordan de bevægelige dele føles – Canons virker lidt mere robuste, men vi er ude på 5. decimal….

Jeg vil mene, at der ikke er nogen som helst forskel i den daglige betjening – grebene virker fuldstændig ens og en blindtest vil ikke kunne skelne det ene greb fra det andet.

MeiKe grebet koster kr. 749,- mens det originale Canon koster kr. 1.295,- – altså en prisforskel på 42%, hvilket er betragteligt og på ingen måde afspejler den kvalitetsmæssige forskel.

Når jeg skifter kamera næste gang og skal have et batterigreb er der ikke skyggen af tvivl om, at jeg vil vælge et MeiKe frem for et originalt Canon, hvis der er en prisforskel på 40-50%. Normalt er je villig til at betale lidt mere for originalen, men en besparelse på 42% for et næsten identisk produkt vil afgøre mit valg.

Jeg plejer at have en for og imod sektion i mine anmeldelser, men den udgår her, idet der er tale om næsten helt ens produkter.

Bonusinformation.

Når batterigrebet skal monteres skal lågen til batterimagasinet på kameraet tages af – på batterigrebet er der lige under ”tårnet” plads til at opbevare lågen – ganske smart, så ved man, hvor det er.

Det undrer mig for øvrigt, at Canon ikke har bygget flere faciliteter ind i grebet – man kunne sagtens lægge fjernbetjeningsfaciliteterne f-ex- fra en TC-80N3 ind i grebet. Det ville være smart og det ville måske også berettige den voldsomme pris i lidt højere grad.

Konklusion / den endelige dom:

Jeg kan ikke finde et eneste godt argument for, hvorfor man ikke skal spare kr. 550,- som er forskellen på Canons eget greb og det testede fra MeiKe.

Der er ingen vej uden om 6 ud af 6 mulige stjerner ******

About Per

One thought on “Anmeldelse af MeiKe batterigreb

  1. Jeg har også testet dette batterigreb i lidt over to år nu. Og kan desværre på ingen måde anbefale det, eftersom det den ene gang efter det andet mister kontakten til kammeraet. Har nu skruet det af for at afprøve det på konens kamera. Og nu kan jeg ikke skrue det af igen, da skruemekanismen er gået i stykker.
    Så ingen anbefaling her fra.
    Jeg vil nu gå efter et originalt. Men om det er bedre, har jeg ingen idé om.

Comments are closed.